Als werknemer kan je bij Corilus je loonpakket flexibel invullen. Zo kan je je eindejaarspremie - of een deel ervan - spenderen aan het bijkopen van vakantiedagen of andere voordelen. Onze collega Britt heeft ervoor gekozen om dit jaar wat extra verlofdagen bij te kopen.

Mijn man en ik reizen graag, maar met twee kleine kinderen en schoolvakanties die opgevangen moeten worden gaan onze verlofdagen er snel vandoor. De meeste collega’s komen vlotjes toe met 32 verlofdagen en er wordt al wel eens gelachen met mijn reisdrang, maar mijn kinderen zijn maar één keer klein en ik wil dan ook alles uit die periode halen. Ik heb dit jaar 3 verlofdagen bijgekocht, zodat we weer drie lange weekends meer op vakantie kunnen gaan.

Als ik geen verlofdagen kon bijkopen zou ik er misschien voor kiezen om 4/5de te gaan werken, maar eigenlijk vind ik dat niet nodig. Met 3 extra verlofdagen kom ik perfect toe en kan ik toch voltijds blijven werken. Met mijn FIP-budget verlofdagen bijkopen is dus voor mij echt de ideale oplossing.

Wat kost een extra verlofdag?

Een verlofdag bijkopen is niet goedkoop en hangt af van hoeveel je verdient, maar dat heb ik er graag voor over. Mijn kinderen blijven niet eeuwig klein en binnen een paar jaar steek ik dat budget misschien liever in mijn hospitalisatieverzekering of pensioensparen, extra opties voor een wagen of een nieuwe smartphone. Net die flexibiliteit komt mij heel goed uit.

Hoe verloopt dat praktisch?

In dezelfde tool van SD Worx waarin we ons verlof aanvragen kunnen we ook ons FIP-budget opvolgen en besteden. Je kan dus makkelijk simuleren en kijken hoe je je budget wil besteden.

Tags:
Mijn FIP
Post by Britt Marlier
augustus 26, 2022

Comments