Als medewerker kan je bij Corilus je loonpakket flexibel invullen door het omzetten van een stuk van je eindejaarspremie in een FIP-budget. Zo kan je jouw fiscaal attest van individueel pensioensparen inbrengen. Onze collega Emiel heeft hiervoor gekozen, zodat zijn nettoloon in de maand december hoger ligt dan het nettoloon met de normale eindejaarspremie.

“Ondanks mijn jonge leeftijd vind ik het belangrijk om vroeg genoeg iets opzij te zetten voor mijn oude dag. Mede door het fiscaal voordeel in mijn personenbelasting heb ik gekozen om aan individueel pensioensparen te doen van zodra ik ging werken. Toen ik bij Corilus aan de slag ging, kreeg ik te horen dat je met het Flex Income Plan (FIP) het fiscaal attest aan de werkgever kon bezorgen waardoor je netto meer zou overhouden dan wanneer je de gewone eindejaarspremie laat uitbetalen.”

"Ik zorg nu al voor mijn oude dag én hou netto meer over dan met mijn normale eindejaarspremie."


Hoe verloopt dat praktisch?

Elk jaar tussen februari en maart stuurt de bank jouw fiscaal attest van individueel pensioensparen van het vorige jaar op. Dit attest laad je op in de FIP-tool van SD Worx. Vervolgens wordt het totale bedrag van je pensioensparen automatisch in mindering gebracht in de FIP-tool in de maand december. Op je loonbrief van december zal je naast de code van de eindejaarspremie, ook de code van het pensioensparen zien verschijnen bij je belastbaar loon. 

Wat is mijn netto voordeel?

Op je eindejaarspremie betaal je zowel bedrijfsvoorheffing als RSZ. Op het gedeelte pensioensparen betaal je enkel bedrijfsvoorheffing en geen RSZ. Gemiddeld komt het erop neer dat jouw nettoloon in december €200 hoger ligt dan iemand die zijn pensioensparen niet inbrengt en zijn eindejaarspremie gewoon laat uitbetalen. Toch een mooie eindejaarscadeau!

Tags:
Mijn FIP
Post by Emiel Remmerie
november 17, 2022

Comments